Welkom bij de Beekvaarders... 
Techniek
 
 
 
 
 
 
 

Frankrijk de kanalen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Lot 2019

 

De Lot is enkel bevaarbaar van Luzech tot Larnagol, dus we moesten dit gedaan hebben omdat het onmogelijk is om er met eigen boot te geraken of je moet deze laten takelen en te water laten ter plaatse... Wij huurden een Horizon4 bij Leboat en vertrokken met ons groepje van 8 zoals de laatste 10 jaar, een jubileumtocht dus.

Wat het varen betreft waarschuwt Leboat dat enige ervaring gewenst is en dat is niet overdreven, het is een stromende rivier met hier en daar betonning en bij de sluizen serieuze dwarsstromen, het achteruit aanleggen (amarrage perpendiculaire) met stroom en soms veel wind is even wennen en verreist toch wat inzicht, maar gezien de beperkte ligplaatsen is het daar verplicht.

De rivier en de dorpen zijn zo schilderachtig mooi dat je als het ware in een Monet rondvaart, de sluizen dient men zelf te bedienen en wild aanleggen kan enkel overdag, overnachten mag niet behalve aan de steigers die men tegenkomt !

Hoogtepunten zijn Cahors, Bouziers  en st cirque la popie , een kleine stad , een bezienswaardigheid door de uitgehakte wandelgalerij in de rotsen, en een sprookjesdorp in die volgorde.

Een week is voldoende om hier alles rustig te bekijken en  te genieten van de plaatselijke specialiteiten en wijnen, en de vriendelijke mensen en natuur.

Wij hebben in Orleans overnacht en ook hier hadden we een leuke dag en hebben we wat beelden gemaakt.

 

 

Hieronder wat foto's die zeggen meer dan 1000 woorden geniet ervan wij deden het ook !