Welkom bij de Beekvaarders... 
Techniek
 
 
 
 
 
 
 

Frankrijk de kanalen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bretagne

 
We bezochten St Malo, Dinan, en we vertrokken met de boot een Salsa-A van Leboat op de basis in
Guipry-Messac richting Redon via de rivier La Vilaine.
 
Wat direct opviel was dat de sluizen kleiner waren dan in de andere regio's die we de laatste 11 jaar bezochten, ze zijn daar 4.30m breed en 25m lang, de bruggetjes over de sluizen zijn op sommige plekken slechts 3.50 hoog... Dus met een boot van  4.10m x 14.25m en 3.10 hoog is dat voorzichtig en zeer traag invaren en bij de enkele zeer lage bruggetjes BUKKEN !
 
Bij Redon kozen we om eerst La Gacilly te gaan verkennen en daar gingen we dus door de sluis in de jachthaven de rivier de Aff op, deze rivier is zeer afwisselend het ene moment vaar je in een sloot door het bos en dan weer in breed vaarwater met betonning en rotswanden. een zeer mooie ervaring.
 
La Gacilly is een bezoek zeker waard goede aanlegsteigers en veel kunst ateliers, je kan er ook lekker eten en genieten van mooie straatjes en terrasjes.
 
We vertrokken de volgende dag richting Josselin, de sluis bracht ons op het kanaal Brest-Nantes en ook dit was afwisselend een rivier/kanaal gevoel met dezelfde kleine sluizen en allemaal vriendelijk bediend.
Onderweg vindt men voldoende aanlegplaatsen sommige met gratis stroom en water, ook enkele leuke plaatsen om te bezoeken zoals Malestroit, Montertelot, St Martin enz...
 
De hele trip heen en weer hebben we 29 uur gevaren, in de sluizen zette ik telkens de motor uit en dat bespaart al vlug 15 a 20 minuten per sluis en wanneer je dan 36 sluizen doet telt dit in de draai uren, want per draai uur van de motor moest er 14 Euro betaald worden door de huidige hoge prijzen, dus beter voor het milieu en de portemonnee !
 
Conclusie, Bretagne is mooi varen, lekker eten, en vriendelijke mensen die je zelfs gewoon op straat begroeten.
 
Wij gaan nog terug er is nog veel te ontdekken, beelden hieronder zeggen veel meer .