Welkom op Beekvaarders.be

 

 

De elektriciteit is ook volledig vervangen en aangepast aan ons gebruik, ik heb een opleiding elektriciteit en dus ervaring om dit zelf veilig te doen.
We hebben 3 accu's aan boord 1x 200 Amph en 2 x 125 Amph dit zijn glasmat batterijen.

De accu's staan niet in de motorruimte maar lekker koel onder de kuip, en de startaccu is ook de boegschroef en ankerlier leverancier, die dingen gebruik ik alleen wanneer de motor al werkt dus geen zooi onder mijn bed in de punt en of je nu een laadkabel of een stroomkabel voor bediening plaatst, weliswaar een pak dikker maar het aanbrengen is even lastig
Alles wordt geladen door een Victron lader Phoenix 50 en we hebben 220V 1300watt via een mastervolt omvormer.
De alternator is nog een standaard 55amp. we denken erover bij het eerste mankement een zwaardere te plaatsen om zodoende bij motoren sneller te laden, maar eerst de oude verslijten,het geld groeit niet aan dek ...
Een zonnepaneel van 85 watt laad ook bij en daarvoor dient de keuzesleutel, zodat we huishoud batterij 1 of 2 kunnen laden met "gratis" stroom.
Aangezien we alle verlichting ondertussen op LED hebben valt ons verbruik goed mee en de ijskast met compressor gebruikt ook al niet veel, mijn bier blijft koud, wanneer je eens langskomt zal ik het bewijzen ;-)